Fortsätt till innehållet

Gärdesloppet – 100 årsjubileum 5 juni 2022

För detaljerad information, programtider etc besök GÄRDESLOPPETS HEMSIDA

Med kortege genom Stockholm, Concours de Charme, utställning, Prins Bertil Memorial och lådbilsrace för barnen är Gärdesloppet ett självklart utflyktsmål för stockholmarna i allmänhet och i synnerhet för alla som är intresserade och ägare av veteranbilar.

I år firar vi dessutom 100-årsjubilem!

Första gången Gärdesloppet kördes var den 12 februari 1922. KAK var då liksom idag huvudarrangör.

År 1994 återuppstod Gärdesloppet som ett motorhistoriskt evenemang under ledning av Staffan Kjellberg, som fram till 2017 framgångsrikt drev evenemanget, och som många anser vara en av de bästa veteranbilsträffarna i Sverige.

KAK tog ensamma över ansvaret i och med 2017 års upplaga av Gärdesloppet och Prins Bertil Memorial, som då genomfördes med ny kortegeväg genom Stockholm och samlingsplats på Djurgården. Med kortege genom Stockholm, Concours de Charme, utställning, Prins Bertil Memorial och lådbilsrace för barnen är Gärdesloppet ett självklart utflyktsmål för stockholmarna i allmänhet och i synnerhet för alla som är intresserade och ägare av veteranbilar.

gardesloppet_

PRINS BERTIL MEMORIAL

Regularitytävling på avlyst bana – kappkörning mot idealtid.
Tävlingen är öppen för klassiska sportvagnar, tillverkade 1970 eller tidigare i tävlingsklasserna:
Pre-war (tom -44), Post-war (1945-59), Classic (1960-70)

pre-pbm

KORTEGE GENOM STOCKHOLM

Varje år inleds Gärdesloppet/Prins Bertil Memorial med en kortege då sport- och racerbilar med mer än 50 år på nacken får visa upp sig längs vägen genom Stockholm ut till Kungliga Djurgården.

PRINS BERTILS KAK FOND

CONCOURS DE CHARME

Concours de Charme är öppet för bilar, bussar, lastfordon, mc, mopeder, skotrar, cyklar med flera som är av årsmodell 1970 eller äldre.
Det mest tidstypiska och charmigaste ekipaget utses. Juryn bedömer både fordon, förare och passagerare så tidstypisk klädsel rekommenderas starkt!

Notera att du kan kombinera detta event med kortegen genom Stockholm utan extra kostnad.

pres-concours-de-charme

LÅDBIL

Vi hälsar alla unga förare välkomna till klassikern Lådbilsracet.
Ett gratisevent för barn mellan 7 och 13 år, hjälm finns att låna.

Välj standardklass med lånad KAK-byggd lådbil eller delta i den öppna klassen med eget lådbilsbygge.

Anmälan görs vid startrampen till lådbilstävlingen.

pres-gl-ladbil

BÅTAR

Kungliga Motorbåt Klubben (KMK) arrangerar tillsammans med Motor Yacht Society (MYS) och AB Sjöexpress en heldag fylld av klassiska båtar under Gärdesloppet. KMK:s brygga i Djurgårdshamnen, Strandvägen 56, sjuder av aktivitet!

pres-batar