Linus Lundqvist klar för Formula Regional Americas 2020

Linus Lundqvist kommer att inleda en ny fas i sin racingkarriär under 2020 när han beger sig över Atlanten och går för guld i den amerikanska formelbilsserien Formula Regional Americas – med en fullt finansierad Indy Lights-styrning i potten.

21-årige Lundqvist har skrivit kontrakt med det framgångsrika teamet Global Racing Group, de regerande mästarna i den serie som fram till och med i fjol gick under namnet F3 Americas.

Lundqvist – som 2018 tog hem det brittiska Formel 3-mästerskapet – axlar därmed en helt ny utmaning på en för honom ny kontinent, och får också chansen att slåss om det åtråvärda pris som motorleverantören Honda nyligen utannonserade till årets Formula Regional Americas-mästare: ett avancemang till IndyCar-seriens främsta supportklass Indy Lights under 2021.

– Jag ser verkligen fram emot det här steget till USA och att tävla i Formula Regional Americas med Global Racing Group, säger Linus Lundqvist. Det har varit en lång vinter, där vi har fokuserat kanske mer än någonsin på att verkligen utvärdera den bästa vägen framåt i min karriär. Jag känner mig mycket tillfreds med det här beslutet. Amerikansk racing är verkligen på frammarsch just nu, inte minst här i Sverige tack vare våra två IndyCar-förare. Med Indy Lights-styrningen i potten är det här en drömchans som faktiskt kan leda till något väldigt konkret och bra.

Lundqvist kommer närmast från två säsonger på likvärdig nivå i Europa, där han efter titeltriumfen i brittiska Formel 3 2018 genomförde en satsning på Euroformula Open (där han slutade femma) i fjol.